+32 4 75 20 23 62

info@verhuur-motorhomes.be

Veelgestelde vragen aan Verhuur Motorhomes Noord

 

 

Wat moet ik doen om de waarborgsom terug te krijgen?

Bij vertrek wordt samen met u een schade protocol ingevuld. Terugbetaling per bank van de waarborgsom, eventueel onder aftrek van kosten, vindt plaats binnen 31 werkdagen na het terugbrengen van de camper. De camper dient schadevrij en van binnen schoon afgeleverd te worden. De vuilwater- en toilettank dienen te zijn geleegd. U krijgt de camper met volle dieseltank mee en dient deze weer met volle tank te retourneren. De toiletvloeistof is gratis!

 

Hoeveel km's zijn er inbegrepen ?

Er zijn per week 1250 km gratis. Per dag 200 km en voor een weekend 500 km.

 

Is de brandstof inbegrepen in de huurprijs ?

Neen, u krijgt uw bestelwagen of minibus mee met een volle tank. We vragen U hem volgetankt weer binnen te brengen. Is dit niet het geval, dan zullen wij de wagen voltanken en de kosten tegen de dagprijs + 1 uur werk doorrekenen op uw factuur.

 

Wat is niet bij de huurprijs inbegrepen?

Als huurder bent u zelf aansprakelijk voor gemaakte verkeersovertredingen.

De eindschoonmaak (buitenzijde 50€) gebeurd verplicht door ons. Verder is de verbruikte brandstof (diesel), motorolie koel- en remvloeistof etc. voor uw rekening. Tevens dient u bij gebruik van een generator ook de benzine daarvoor zelf te betalen. Interieurschade wordt niet vergoed door de verzekering en is voor risico van de huurder, behoudens normale slijtage en gebruikssporen. Wij adviseren u ook om een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw verzekeringsmakelaar.

 

Wat als ik mijn huurwagen niet tijdig kan binnenbrengen ?

Indien u het voertuig niet tijdig kan binnenbrengen, gelieve ons vóór het verstrijken van de huurperiode, telefonisch op de hoogte te brengen op het nummer +32 4 75 20 23 62.

 

Wat gebeurt er als ik de camper langer wil gebruiken dan tevoren afgesproken?

Overschrijding van de huurperiode zonder vooraf overleg met verhuurder is nadrukkelijk niet toegestaan. Hiervoor wordt de huurder € 100 per uur extra in rekening gebracht.

 

Wordt de wagen nagekeken op schade bij vertrek en bij aankomst ?

Wij zullen samen met u de 'toestand' van het huurvoertuig overlopen, en eventuele schade noteren.

Wanneer u het voertuig terug binnenbrengt, doorlopen we dezelfde procedure, en wordt het voertuig opnieuw geïnspecteerd.

 

Wat doe ik bij schade aan het voertuig / Mijn wagen werd door onbekenden beschadigd ?

Vul steeds het Europees aanrijdingsformulier in, en bezorg het ons binnen de 24u. Meldt steeds elke schade onmiddellijk telefonisch op het nummer

+32 4 75 20 23 62 en bij het binnenbrengen van het voertuig. U zal een vrijstelling moeten betalen zoals vermeld in onze voorwaarden.

 

Ik ben niet akkoord met de schade die me werd aangerekend ?

U heeft de mogelijkheid om in geval van betwisting, binnen een termijn van 4 kalenderdagen, een tegen expertise te laten uitvoeren.

 

Wat zijn de voorwaarden om een wagen te kunnen huren, leeftijd, rijbewijs ?

De bestuurder moet min. 23 jaar zijn, en minstens 5 jaar over een geldig Belgisch rijbewijs beschikken.

Onze voertuigen mogen zich niet buiten de E.E.G. begeven

 

Wat doe ik bij een parkeerretributie ?

U kan de betaling voor uw bekeuring rechtstreeks aan de betrokken instanties overmaken. Als U dit niet doet moeten wij de parkeerretributie doorrekenen aan u of aan uw bedrijf, inclusief 1 uur werk.

 

Wat zijn jullie openingsuren ?

Wij zijn op afspraak ALTIJD open dag en nacht.

 

Is het huurvoertuig verzekerd ?

Uw voertuig is voorzien van een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en Omnium. Voor de vrijstellingen dient een onderscheid te worden gemaakt tussen twee groepen nl. de minibussen enerzijds en de bestelwagens anderzijds. Voor minibussen is de verzekering inbegrepen met een risico per schadegeval van 500 euro omnium, 500 euro Burgerlijke Aansprakelijkheid en 250 euro bij glasbraak.

Bij diefstal bedraagt de vrijstelling steeds 2000 euro. Bovenhoofdse schade is ten laste van de klant.

Voor bestelwagens is de vrijstelling omnium afkoopbaar per dag. Bij afkoop zal per ongeval steeds een vrijstelling omnium aangerekend worden. De vrijstelling Burgerlijke Aansprakelijkheid is niet afkoopbaar, en bedraagt steeds minimum 500 euro per ongeval. De vrijstelling glasbraak is steeds 250 euro. Bij diefstal bedraagt de vrijstelling steeds 2000 euro. Bovenhoofdse schade is ten laste van de klant.

 

Waarom heb ik een groene kaart nodig ?

De groene kaart is een internationaal motorrijtuigen verzekeringsbewijs waaruit blijkt dat, en onder welk polisnummer, de auto verzekerd is. Vul in geval van schade de gegevens van uw groene kaart in op het schadeformulier. U dient steeds in het bezit te zijn van een groene kaart als u met uw bestelwagen of minibus op de openbare weg komt.

 

Mag ik met mijn voertuig naar het buitenland ?

Bij het gebruik van het huurvoertuig in het buitenland dient dit vooraf te worden gemeld, u mag zich niet buiten de E.E.G. begeven met onze voertuigen.

 

Welke betalingsmogelijkheden hebben jullie ?

U kan steeds contant ter plaatse betalen of voorafgaand via overschrijving.

 

Mijn huurauto werd gestolen. Wat moet ik doen ?

Doe zo snel mogelijk aangifte van de diefstal bij de Federale Politie. Neem contact op met ons  binnen de 24 uur op nummer 0032 / 475 20  23 62 of 0032 / 495 22 26 76, en bezorg ons een kopij van de aangifte. U zal een vrijstelling moeten betalen zoals vermeld in onze voorwaarden.

 

Wat doe ik bij pech/defect? Wie moet ik contacteren ?

Neem contact op met ons  binnen de 24 uur op nummer 0032 / 475 20 23 62. Kan U met uw wagen rijden? Ja? Dan kan u uw wagen bij de voor u dichtstbijzijnde merkdealer laten herstellen.

 

Zijn er situaties waarin ik de wagen niet mag gebruiken ?

Een huurwagen mag niet gebruikt worden om gevaarlijke of verboden goederen te transporteren, voor rijlessen

of om andere voertuigen of aanhangwagens te trekken.

Het is tevens verboden de wagen te gebruiken om passagiers tegen betaling te vervoeren of deel te nemen aan wedstrijden. Het is uiteraard niet toegestaan een huurwagen te besturen in dronken toestand of onder invloed van medicijnen of drugs.

 

Zitten er lakens en dekens bij de camper of kan ik deze huren?

Nee, er zitten geen lakens en dekens bij de camper en u kn deze niet bij ons huren.

U moet zelf meebrengen: onderlakens, dekbed of deken, hoofdkussen en kussensloop. Tevens moet u handdoeken en zo meenemen.

 

Welke landen mag ik bezoeken met de camper?

Alle landen die op de groene kaart staan vermeld mogen met de motorhome worden bezocht. Dit zijn de landen van Europa met uitzondering van (o.a.) Albanië en het grondgebied van voormalig Joegoslavië en landen waar oorlog of onrust dreigt en landen waar oorlog of onrust dreigt en/of een negatief reisadvies geldt.

 

Mag ik in Europa met een camper rondrijden met een Belgisch kenteken?

Ja, dat mag. U mag in de hele wereld een auto/camper huren en in de hele wereld daarmee rondrijden.

 

 

Enkel de ondertekende voorwaarden zijn bindend.

Copyright 2018 VERHUUR MOTORHOMES